Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi omaa asuinaluetta pitää puolustaa jatkuvasti?

Mielipide
 
Nina Repo

Helsingin kaupunki on yrittänyt lopettaa asuinalueeni Herttoniemen koulun noin viiden vuoden välein. Näin siitä huolimatta, että väestöennusteet ja näköhavainnot ovat kertoneet lapsiperheiden lisääntymisestä alueella ja rakennusvirasto on kaavoittanut alueen reunamille lisää asuntoja useille sadoille ihmisille.

Alueen hyväkuntoinen kirjastotalo ja nuorisotila halutaan purkaa, vaikka ne ovat nyt ihanteellisesti koulujen vieressä ja vaikka kirjaston yhteydessä toimii aktiivinen asukastalo ja ruokaosuuskunta.

Sairaala ja terveyskeskus on jo päätetty lopettaa ja siirtää kauemmas Kalasatamaan.

Kun kaupunki esitteli alueen täydennysrakentamista, oli kulttuurihistorialliset arvot, maisemakulttuuri ja rakennustaiteelliset arvot unohdettu täysin, puhumattakaan yleiskaavan ohjaavasta vaikutuksesta.

Uusi yleiskaava 2050 -luonnos taas näyttäytyi hyvin ylimalkaisena pikselimössönä, jossa kaikki kulmakunnan viheralueet haluttiin kaavoittaa asuinalueeksi.

Asukkaan näkökulmasta kaupungin toiminta on kaoottista ja suunnittelematonta. Eri virastot eivät kommunikoi keskenään, eikä koskaan tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Kaupungin toimet eivät nyt lisää asuinalueeni Herttoniemen viihtyvyyttä. Päinvastoin: kaikkia lähipalveluita pitää olla puolustamassa, perustelemassa ja pelastamassa kynsin hampain, vaikka asukkaita on tulossa lisää. Palveluita karsitaan ja asukkaiden elämää halutaan kurjistaa.

Onko tämä kaupungin strategia? Miksi? Mikä pyrkimys tai ideologia tässä on taustalla?

Ainakin nämä muuttuvat tilanteet ylläpitävät täällä Herttoniemessä yhteisöllisyyttä ja auttavat tutustumaan uusiin ihmisiin. Kerran tai pari vuodessa puolustammme asuinalueen lähipalveluja yhdessä. Tätä on jatkunut nyt noin kymmenen vuotta.

Halutaanko meidän pysyvän helsinkiläisinä? Aikamoista aktiivisuutta se vaatii.

Nina Repo
Herttoniemi, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat