Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi voi nousta vain yhteistyöllä

Mielipide
 
Timo Peltola

Me kaikki tiedämme, miten huonolla tolalla valtakunnan asiat ovat. Vienti ei nouse, verotulot eivät riitä, julkinen velka ja työttömyys kasvavat. Tästä suosta voidaan nousta vain hyvällä yhteistyöllä ja kaikkien yhteisin ponnistuksin.

Tulevan hallituksen on saatava aikaan innostunut yrittämisen ilmapiiri koko kansakuntaan. Maamme monet vahvuudet on nyt osattava ottaa maksimaaliseen käyttöön.

Tilanne muistuttaa kovasti tapahtumia neljäsataa vuotta sitten. Silloisen Ruotsin nuori kuningas, Kustaa II Aadolf peri köyhän, velkaisen ja harvaanasutun valtakunnan; valtion vailla omaa hallintokoneistoa, ja valtion, joka kävi sotaa kahdella rintamalla. Tästä lähes mahdottomasta lähtökohdasta hän loi kymmenessä vuodessa sen ajan merkittävän suurvallan. Maan, jolla oli Euroopan edistyksellisin hallinto, ylivoimainen armeija sekä lukuisa määrä uusia kaupunkeja talouden perustaa laajentamassa.

Kustaa II Aadolf poikkesi edeltäjistään siinä, että hän pystyi luomaan vahvan yhteishengen kuninkaan ja kaikkien säätyjen kesken. Koko kansakunta halusi olla mukana rakentamassa uutta ja parempaa valtiota. Lisäksi hän osasi nostaa maan parhaat voimat keskeisiin asemiin. Oikeanlainen ja vahva johtajuus nosti valtakunnan aivan toiselle tasolle.

Samanlaista yhteishenkeä ja hyvää johtajuutta Suomi tarvitsee nyt. Valtion pitäisi olla hyvä yhteistyökumppani ja innoittaja niille, jotka kykenevät luomaan uusia työpaikkoja tai kehittämään innovatiivisia tapoja tehdä asiat paremmin ja helpommin. Nyt ei tältä tunnu.

Maamme osaavin työvoima – korkeaa koulutusta, asiantuntemusta ja hyvää johtamistaitoa omaavat työntekijät – on liian kovan veropaineen alla. Nykyinen verojärjestelmämme ajaa valitettavan monen lahjakkaan nuoren työmarkkinoille Tukholmaan, Lontooseen tai Kaliforniaan.

Viisaat äänestävät jaloillaan. Uusi ja vahvempi Suomi voidaan rakentaa vain innostavassa ja kaikkia osapuolia arvostavassa hengessä. Jokaisen suomalaisen panos tässä työssä on tärkeä ja arvokas. Kohtuullisella ja oikeudenmukaisella verotuksella osaavat ja yrittäjähenkiset kansalaisemme, kansakunnan parhaat voimat, saadaan tekemään parhaansa yhteisen ja dynaamisemman Suomen hyväksi.

Timo Peltola
kauppatieteiden maisteri, Porvoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat