Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Edut pois kaikilta, palkka riittää

Mielipide
 
Kylli Tikkanen

Nykyisinä aikoina jo työpaikka on etu. Uutisten mukaan noin 360 000 työtöntä työnhakijaa odottaa mahdollisuutta päästä töihin, mutta tilanne näyttää todella vaikealta. Lähivuodet eivät lupaa parempaa, jos talouden ennustajiin on uskomista.

Eikö nyt olisi aika karsia työssä olevien etuja, varsinkin, kun niin ehdotetaan tehtäväksi työttömien kohdalla? Miksi jatkamme kansalaisten eriarvoisuuden lisäämistä, joka jakaa työikäiset kahteen luokkaan?

Työnsä säilyttävä saa palkan, mahdollisuuden osaamisensa käyttöön ja aikanaan eläkkeen. Vaan mitä saa työtön: ansiosidonnaisen päivärahan tai peruspäivärahan. Eläke tuskin riittää elämiseen.

Tuntuu uskomattomalta, että muun muassa työnantajan maksamalla ajalla saa harrastaa liikuntaa. Sitä jokaisen tulee tehdä pysyäkseen terveenä ja selviytyäkseen jokapäiväisistä toimista. Ja tämä tulee entistä tärkeämmäksi yhteisten verorahojen vähentyessä, jolloin ei voi jättäytyä yhteiskunnan hoidettavaksi.

Paras ratkaisu asiaan on työajan lyhentäminen ja vastaavasti työntekijöiden määrän lisääminen, jolloin työn tuottavuuskin paranisi. Silloin jäisi aikaa harrastuksiinkin.

Kylli Tikkanen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat