Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeläisjärjestöt ovat sitoutumattomia

Mielipide
 
Tahvo Eronen

Riitta Elorannan kirjoituksesta (HS Mielipide 16. 4.) kävi ilmi, ettei eläkeläisjärjestöjä ja niiden toimintaa tunneta.

Ensinnäkin, kaikki eläkeläisjärjestöt ovat tietääkseni puolueisiin sitoutumattomia. Toki lähes kaikilla, ainakin suurimmilla eläkeläisjärjestöillä, on jonkinlaisia yhteyksiä poliittisiin puolueisiin, mutta ainakaan Suomen vanhimman valtakunnallisen eläkeläisjärjestön, Eläkeläiset ry:n valtakunnallista tai paikallista toimintaa ei ohjaa eikä rahoita mikään puolue.

Suurimmat eläkeläisjärjestöt ovat perustaneet yhteistyöelimen, Eläkeläisliittojen yhteisjärjestö Eetu ry:n, jonka pääasiallisena tehtävänä on eläkeläisten edunvalvonta valtakunnan tasolla. Eetu ry pyrkii vaikuttamaan valtakunnan päättäjiin eläkeläisiä koskevissa asioissa. Alueellisesti on sitten eläkeläisjärjestöjen neuvottelukuntia aika kattavasti kautta Suomen.

Paikallisesti eläkeläisjärjestöt toimivat yhdessä kuntien vanhusneuvostoissa, joissa järjestöt yrittävät vaikuttaa ikäihmisten asioiden hoitoon kunnallisella tasolla.

Mitähän Eloranta tarkoitti kirjoituksellaan, kun jo nyt eläkeläisillä on monenlaisia lobbareita?

Jos poliitikkoihin vaikuttaminen ei auta, onko muita vaihtoehtoja? Ei kai voida ryhtyä käyttämään voimakeinoja? En usko, että eläkeläiset haluavat tarttua aseisiin etujensa puolustamiseksi.

Tahvo Eronen
Jyväskylä

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat