Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisarusperiaatteen tulisi painaa oppilaaksiotossa

Mielipide
 
Tiia ja Lauri Thurén

Helsingin opetuslautakunnan ja opetusviraston edustajat ovat puolustaneet yhtäkkiä tiukennettua lähikouluperiaatetta koulujen oppilaaksiotossa. Toivomme, että opetusviraston uusi johtaja Liisa Pohjolainen (HS Kaupunki 13. 4.) ottaa kantaa myös siihen vaikeaan tilanteeseen, johon sisarusperheet ovat tämän johdosta joutuneet.

Perheellämme ei ole ollut mitään elitististä syytä karsastaa virallisia lähipäiväkoteja tai -kouluja. Olemme hakeneet lapsillemme paikkaa lähimmistä päiväkodeista ja kouluista, jotta perheen arki sujuisi ja jotta voisimme kulkea julkisilla.

Perheen isosisarus käy lähintä alakoulua, jonne on matkaa 400 metriä. Ekaluokan aloittavalla pikkusisaruksella viralliseen lähikouluun on matkaa 1,9 kilometriä. Kun 6-vuotiaan koulu on päinvastaisessa suunnassa isosisaruksen kouluun ja perheen työmatkoihin nähden, ekaluokkalainen joutuu koulupolulle yksin. Eskarikaveritkin menevät toiseen kouluun, vaikka asuvat paljon kauempana meille lähimmästä koulusta, sillä koulupiirirajat on piirretty varsin kummallisesti.

Saman perheen sisarusten hajottaminen eri kouluihin tuottaa perheellemme kohtuuttomasti huolta ja vaivaa.

Kiristetyt periaatteet ovat johtaneet tilanteeseen, jossa osa alueemme perheistä – oli koulussa sisarusta tai ei – keplottelee koulupaikan tekemällä osalle perheestä tilapäisen muuttoilmoituksen ystävien luokse.

Tuntuu todella oudolta, että tämä on mahdollista ja sallittavaa, mutta saman perheen lasten pääsy samaan lähimpään kouluun rehellisesti ei ole.

Tiia ja Lauri Thurén
Laajasalo, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat