Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maantiepyöräilyssä näkee törkeitä ohituksia

Mielipide
 
Jussi Helamaa

Hanna Tuomisto kirjoitti (HS Mielipide 19. 4.) pyöräilyn turvallisuuden riippuvan autoilijoista. Hän on aivan oikeassa. Onnettomuustilanteessa pyöräilijä häviää autoilijalle aina. Tätä kaikki autoilijat eivät näytä ymmärtävän.

Harrastan maantiepyöräilyä ja ajan pitkiä matkoja taajamien ulkopuolella. Käytän pyöräilykypärää ja pukeudun kirkkaisiin huomioväreihin. Ajan aina tien oikeassa reunassa, jossa joudun varomaan routavaurioita. Pientareella ajaminen ei ole aina mahdollista kuoppien ja irtokivien takia.

Suomalaisesta liikennekulttuurista kertoo jotain se, että tyhjälläkin tiellä jotkut autoilijat huvittelevat koukkaamalla ohitustilanteessa hyvin läheltä pyöräilijää. Törkeimmät autoilijat ohittavat ensin pyöräilijän ja lennättävät sitten mielenosoituksellisesti piennaralueen hiekat mielestään "liian keskellä" ajavan pyöräilijän silmille.

Esimerkin tervehenkisestä liikennekulttuurista ja pyöräilijöiden kunnioittamisesta saa Hollannin lisäksi Ahvenanmaalta, jossa pyöräilijä ohitetaan usein käyttämällä ohituskaistaa aina silloin kun se on mahdollista.

Jussi Helamaa
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat