Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olkaa kiitollisia edellisille sukupolville

Mielipide
 
Juhani Kivimäki

Mika Veijalainen (HS Mielipide 19. 4.) kirjoitti, että nykyiset eläkeläiset ovat itsekkäitä ja he ovat ottaneet enemmän kuin heille olisi kuulunut. Kovaa tekstiä henkilöltä, joka on todennäköisesti nauttinut yhteiskunnan suomasta tukiverkosta ja ilmaisesta opiskelusta, jotka on kustannettu verovaroin.

Se, että maa on ajautunut nykyiseen tilaan, ei ole eläkeläisten syytä, vaan nykypolven, joka häärää taloudessa ja politiikassa. Vaikutusta on myös kansainvälisellä taantumalla. Eläkeläisillä on samassa tuloluokassa työssäkäyvien kanssa huomattavasti korkeampi veroprosentti, ja näilläkin veroilla kustannetaan osaltaan myös nykypolven sosiaaliset edut.

Sodan jälkeen alkanut sosiaalisten etujen kehitys on tullut tiensä päähän, mutta itsekäs nykypolvi vaatii jatkuvasti lisää – esimerkiksi kansalaispalkkaa. Jäitä hattuun, verovaroin kouluttautuneet: olkaa kiitollisia edellisille sukupolville, että teillä on ollut mahdollisuus opiskella ja nauttia elämästä, sillä monellakaan nykyeläkeläisellä tätä mahdollisuutta ei ollut.

Juhani Kivimäki
eläkeläinen, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat