Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeläisjärjestöt ovat puoluesidonnaisia

Mielipide
 
Ralf Nordström

Tahvo Eronen väitti (HS Mielipide 19. 4.), että eläkeläisjärjestöt ovat puolueisiin sitoutumattomia. Eivät varmasti ole.

Ainakin kokoomuksella, keskustalla ja sosiaalidemokraateilla on omat eläkeläisjärjestönsä. Niiden rahoitus on kanavoitu Raha-automaattiyhdistyksen kautta. Tukien suuruuteen vaikuttaa kunkin puolueen eduskuntaryhmän koko.

Eläkeläisjärjestöille jaetaan vuosittain satojatuhansia euroja. Tätä rahoitusta kutsutaan yleisesti myös piilopuoluetueksi. Eläkeläisjärjestöjen hallituksiin valitaan vain henkilöitä, joilla on kyseisen puolueen jäsenkirja. Eivätkö järjestöt siis ole puolueisiin sitoutuneita?

Eläkeläisjärjestöjen jäseneksi voi liittyä kuka tahansa eläkeläinen puoluekantaan katsomatta. Järjestöt järjestävät runsaasti mielekästä toimintaa eläkeläisille. Niinhän sen tulee ollakin. Mietityttää vain, käytetäänkö kaikki avustukset todella eläkeläisten hyväksi.

Miksi tarvitaan puoluesidonnaisia eläkeläisjärjestöjä?

Mielestäni olisi järkevämpää, jos eläkeläisten toimintaan tarkoitetut varat jaettaisiin yhdelle puolueista riippumattomalle toimijalle. Silloin varojen käytön valvonta olisi myös helpompaa.

Ralf Nordström
Tammela

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat