Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perheitä koskevaan yhteistyöhön on tekeillä opas

Mielipide
 
Sannakaisa Koskinen Päivi Lindberg

Joukko asiantuntijoita kirjoitti (HS Mielipide 20. 4.), että lapsia ja perheitä koskevassa yhteistyössä tulisi selkeyttää tietojen luovuttamista koskevia säännöksiä ja poistaa joustavan tiedonkulun esteitä.

Lainsäädäntö on kehys yhteistyölle ja tietojenvaihdolle, mutta sen lisäksi tarvitaan kokonaisvaltaista ja sektorirajat ylittävää työtä. Lasten ja perheiden kanssa työskenteleville muodostuu kokonaiskuva lapsen ja perheen tilanteesta vain asiakasta kuunnellen ja eri toimijoiden välisessä sujuvassa yhteistyössä. Kun vanhemmat ja lapset ovat itse mukana, poistuu moni tiedonkulun haasteista.

Yhteistyö edellyttää toimivia rakenteita ja periaatteita. Työntekijöiden on myös tunnettava riittävästi muiden toimijoiden työtä ja sen sisältöjä. Lisäksi työntekijöiden on tunnettava työtään koskevat oikeudet ja velvoitteet sekä yhteistyötä ja tietojenvaihtoa koskevat säännökset.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on kehittämässä yhdessä sidosryhmien kanssa maksutonta opasta ja verkkokoulutusta yhteistyöstä ja tietojenvaihdosta.

Opas ja koulutus ovat kaikkien lapsia ja perheitä työssään kohtaavien lastensuojelun ilmoitusvelvollisten ja lastensuojelun ammattilaisten käytössä vuoden 2016 alusta.

Oppaaseen kootaan monitoimijaisen yhteistyön periaatteet sekä yhteistyötä ohjaavat lait ja säädökset työn tueksi työntekijöille ja esimiehille. Oppaan sisältöjä voi syventää ja soveltaa käytännön työhön verkkokoulutuksen avulla.

Opas ja koulutus antavat yhdessä hyviä välineitä yhteistyön ja tietojenvaihdon kehittämiseen lapsia ja perheitä työssään kohtaaville.

Sannakaisa Koskinen
projektipäällikkö
Päivi Lindberg
kehittämispäällikkö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat