Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juha Sipilään kohdistuu nyt paljon odotuksia

Mielipide
 
Rainer Karvonen

Heti vaalien jälkeen voittajapuolue keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi, että tärkeintä on luottamus – siis hallituskumppaneiden välinen luottamus. Kun jostain sovitaan, siitä pidetään kiinni, eikä hallituksella ole useita näkemyksiä esimerkiksi EU:sta tai Kreikan tilanteesta.

Ministerien määrää on ehkä hyvä vähentää. Ei kannata sortua siihen, että suuren äänimäärän saanut jotenkin ansaitsee salkun tai että ministeripaikat pitää jakaa tasaisesti vaalipiireittäin. Pätevyys ratkaiskoon.

Nykyisestä hallituksesta jäi mieleen muun muassa elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok), joka väsymättä ja silmänaluset mustina teki ministerin töitä Turun telakan ja monen muun tärkeän asia puolesta.

Tuleva pääministeri voisi aika ajoin pitää tiedotustilaisuuden, jossa Suomen kansalle kerrottaisiin tehdyistä isoista ja ehkä vaikeistakin ratkaisuista. Emme me, siis Suomen kansa, ole tyhmiä. Me kyllä ymmärrämme, kun meille kerrotaan ja perustellaan ratkaisut.

Ei kannata myöskään sortua siihen keskustan perisyntiin, että joka niemeen ja notkoon on saatava kunnantalo. Se on taakse jäänyttä elämää.

Nyt edessä on paljon suurempia ja vaikeampia asioita.

Sipilästä on jäänyt kuva, että hänellä on uudenlainen tapa tehdä politiikkaa: se ei perustu vanhoihin jähmettyneisiin kaavoihin vaan rehelliseen uuden kokeiluun luottamuksen pohjalta.

Toivottavasti Sipilä ei tuota tässä pettymystä. Nyt hänellä on hyvä tilaisuus näyttää, mihin hän pystyy tässä Suomen vaikeassa tilanteessa.

Vaikka en äänestänytkään keskustaa, toivon, että Juha Sipilä onnistuu vaikeassa työssään.

Rainer Karvonen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat