Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eri puolueisiin tutustuminen luo pohjaa luottamukselle

Mielipide
 
Olavi Seppänen
Helsingin Sanomat kertoi (Kulttuuri 21. 4.) monien kulttuurin ja taiteen edustajien olevan huolissaan vaalituloksesta.

Eduskuntavaalit on nyt käyty, ja kuten viimeksikin, yksi kysymys näyttää olevan ylitse muiden: kuinka perussuomalaiset menestyivät niin hyvin? Tätä pohditaan varsinkin Helsingissä ja erityisesti kulttuuripiireissä (HS Kulttuuri 21. 4.).

Näyttelijä Krista Kososen mukaan hän ei tunne ketään perussuomalaisia äänestänyttä. "Ehkä sitä elää itse sellaisessa helsinkiläisessä kulttuurikuplassa", Kosonen sanoi. Kirjailija-ohjaaja Pirkko Saisiokin ihmetteli: "Keitä ovat nämä lähes joka kuudes tai seitsemäs suomalainen?"

Olen ikäni Helsingin kantakaupungissa asunut, agnostisessa ja arvoliberaalissa kodissa kasvanut, pitkätukkainen parikymppinen yliopisto-opiskelija, ja olen viime vuosina vakiintunut perussuomalaisten äänestäjäksi.

"Helsinkiläisen kulttuurikuplan" kasvattina olen saanut myös jonkin verran selittää poliittista kantaani. Näissä keskusteluissa olen todennut, ettei Helsingissä tosiaan tiedetä puolueestani juuri mitään. Tämä koskee varsinkin oppinutta ja poliittisesti aktiivista väkeä: perussuomalaisten linjauksia mielellään arvostellaan, mutta niitä ei ole edes luettu puolueen omista lähteistä. Havainto on ollut turhauttava.

Haluan lähettää terveiset Saisiolle, Kososelle ja muille hämmentyneille "kuplan" asukkaille: myös kaikkein vieraimpiin puolueisiin kannattaa tutustua ymmärtääkseen niitä. Ei vierailu perussuomalaisten nettisivuilla tai vaikka vaaliteltalla ole mikään tartuntariski, vaan katseen avartaja.

Itsekin ymmärrän edelleen viherliberaalia Helsinkiä, vaikka olen siirtynyt poliittisesti eri leiriin.

Haluan sanoa myös helsinkiläisille perussuomalaisten kannattajille, etenkin muille "kuplassa" asuville: älkää salatko mielipiteitänne, vaikka niistä ei ympärillä pidettäisikään. Itse en ole menettänyt yhtään punavihreää kaveriani politiikan tähden.

On hyväksi, jos eri puolueiden kannattajat kohtaavat ja tutustuvat toisiinsa. Siinä on pohja luottamukselle ja yhteistyökyvylle, jota meillä Suomessa nyt kovasti kaivataan.

Olavi Seppänen
teologian ylioppilas
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat