Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi tarvitsee kulttuuriministerin

Mielipide
 
Elisabeth Nordgren Juhani Lindholm Jaana Nikula

Vaalivoittaja keskusta haluaa vähentää ministerien määrää. Puoluesihteeri Timo Laanisen mukaan kulttuuriministeri on "neuvottelukysymys ja imagojuttu" (HS Kulttuuri 21. 4.). Laaninen toteaa, että ainakin teoriassa opetus- ja kulttuuriministeriö voisi pärjätä yhdellä ministerillä.

Vuosi sitten hallitus päätti säästösyistä yhdistää asunto- ja kulttuuriministerin salkut. Tuolloin järjestömme laativat julkilausuman, jossa todettiin, että säästöillä on väärä kohde.

Kulttuurisektori työllistää esimerkiksi pääkaupungissa noin kymmenen prosenttia työssä käyvästä väestöstä. Kulttuurin elinkeinopoliittista merkitystä kuvastaa se, että 2000-luvulla taiteen ja kulttuurin viennin arvo on ohittanut puunjalostusteollisuuden viennin arvon.

Nyt näyttää siltä, että säästölinja on saamassa jatkoa. Nykyaikaisen sivistysvaltion kunnia-asia on kuitenkin pitää huolta kansalaistensa kulttuuritarpeista. Ahtaina aikoina taidetta ja kulttuuria tarvitaan enemmän eikä vähemmän. Määrärahojen merkittävä supistaminen ja ministeritehtävien yhdistäminen on suoraan pois kansalaisten henkisestä hyvinvoinnista.

Suomi tarvitsee tehtäväänsä täysipainoisesti paneutuvan kulttuuriministerin ja sivistysvaltion arvoisen kulttuuribudjetin.

Elisabeth Nordgren
puheenjohtaja
Suomen arvostelijain liitto ry
Juhani Lindholm
puheenjohtaja, Eino Leinon Seura ry
Jaana Nikula
puheenjohtaja, kirjallisuuden
kääntäjien ammattiosasto Kaos ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat