Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miksi käännöksen julkaisemisessa viivyteltiin?

Mielipide
 
Veli-Pekka Lehto

Pohjoismaiden puolustusministerit, yhtenä heistä Suomen Carl Haglund (r), julkaisivat 10. 4. norjalaisessa Aftenposten-lehdessä mielipidekirjoituksen, jossa luotiin katsaus Pohjoismaiden turvallisuustilanteeseen erityisesti suhteessa Venäjään. Kirjoituksessa todettiin, että viime vuoden aikana turvallisuuspoliittinen tilanne Pohjoismaiden lähialueilla oli huomattavasti huonontunut.

Kirjoitus oli luettavissa tuolloin norjankielisenä versiona. Virallinen suomenkielinen käännös julkaistiin vasta 16. 4. Silloinkin sen lukivat vain ne, jotka tajusivat etsiä kirjoituksen puolustusministeriön kotisivujen ajankohtaista-kansion tiedotteet-sivulta. Näyttää siltä, että niin tasavallan presidentin kanslia kuin itse presidenttikin olivat heti Aftenpostenin jutun julkaisemisen jälkeen antamissaan epäilevissä ja kirjoituksen keskeisiin lähtökohtiin etäisyyttä hakevissa julkisissa lausunnoissaan edelleen norjankielisen tekstin varassa.

Miten puolustusministerimme ulkomailla muiden kanssa ja asiasta vastuullisten suomalaisten viranomaisten tietämättä laatiman runsaan sivun mittaisen dokumentin saattaminen suomalaisten luettavaksi ja arvioitavaksi suomen kielellä on voinut viedä lähes viikon? Ja vielä niin, että vaalien alla se saatiin asian tärkeyden kannalta välttämättömään laajempaan keskusteluun vasta kahta päivää ennen varsinaista äänestyspäivää.

Veli-Pekka Lehto
professori, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat