Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myllykallion koulu tukehtuu tilanpuutteeseen

Mielipide
 
Päivi Järvinen Kristiina Lignell Katja Tenhovirta

Työskentelyrauha hukkuu Myllykallion ala-asteella Helsingin Lauttasaaressa alati kasvavaan oppilasmäärään, joka on ensi syksynä arviolta 650 koululaista. Muutaman viime vuoden aikana noin 60 oppilaan vuosivauhtia kohonnut tulokkaiden määrä lisääntynee tulevana syksynä arviolta 70 oppilaalla.

Koulun johtokunta on esittänyt jo syksyllä 2013 opetuslautakunnalle kysymyksen tilaongelmien ratkaisusta. Lautakunta ei ole ottanut selvityspyyntöä käsittelyyn. Koulun virkamiehet seuraavat voimattomina alati pahenevaa ongelmaa.

Koulun pihalle on tulossa uusia parakkirakennuksia kaventaen välitunnille tarkoitetut virkistysalueet lähes olemattomiin. Teknisen työn, tekstiilityön ja liikunnan opetuksen tilojen kasvava tarve hankaloittaa oppilaiden päivärytmiä. Kielten ja musiikin opetuksen järjestäminen on vaikeaa riittämättömien tilojen vuoksi.

Ruokailun järjestäminen on Myllykallion koulutalossa vaikeaa kahdessa tunnissa, vaikka koululaiset söisivät luokissaan. Koulun keittiön kapasiteetti on äärirajoillaan.

Häiritsevä epäjärjestys ja kiusaaminen ovat Myllykallion koulussakin valitettava, arkinen tosiasia. Juurettomuuden kokemus ja tilojen ahtaus aiheuttavat kitkaa tulokkaiden ja vanhojen oppilaiden välillä.

Saarella on satoja, ellei tuhansia tyhjiä neliömetrejä toimistotilaa. Voisiko niitä valjastaa tilapäiseen opetuskäyttöön sen sijaan, että ahdetaan viimeisetkin koulun välitunteja varten olevat virkistysalueet täyteen kalliita parakkeja?

Vattuniemen alueelle on alustavasti suunniteltu uutta koulurakennusta valmistuvaksi vuonna 2023. Rakentamista on syytä aikaistaa, mutta sitä ennen on ratkaistava kiireesti lisätilojen paikka sekä niiden järkevä ja oppilaslähtöinen sijoittelu.

Päivi Järvinen
Kristiina Lignell
Katja Tenhovirta
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat