Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kulttuuriväki pelkää, että Suomi maalaistuu

Mielipide
 
Kimmo Laitinen

Kulttuuriväki ja muu parempi porukka pelkäävät, että Suomi maalaistuu vaalien jälkeen. Pelkona on, että joku kirjallisuutta ymmärtämätön maalaismoukka ottaa Jörn Donnerin Mammutin ja panee sen jalkojensa alle ottaakseen ylähyllyltä Paavo Väyrysen muistelmat.

Voi käydä myös niin, ettei kukaan enää silmäile Pirkko Saision kirjoja eikä katso niiden pohjalta tehtyjä ratkiriemukkaita tv-elokuvia ja näytelmiä.

Voi meitä: tulevaisuutemme on yhtä tanhua ja tangoa!

Toisin oli viime hallituskaudella, kun valtakunnan sivistyneimmät voimat tekivät Suomea tunnetuksi vasemmiston ja ökyporvareiden yhteistyöllä. Vasemmistolaisen kulttuuriministerin saappaisiin on kova paikka astua. Jälki oli mykistävää.

Suvaitsevaiset kaupunkilaiset eivät käsitä, miksi ihminen on mennyt syntymään maaseudulle, ja vielä kummallisempaa on, että tämän erehdyksen huomattuaan hän ei ole muuttanut oikeaan kaupunkiin eli Helsinkiin. Muita kaupunkejahan ei ole.

Vielä 1970-luvulla duunareista ja maaseudun työteliäästä väestä tehtiin ihania ylistyslauluja Ukrainaa myöten. Näitä lauluja veisasivat yhdessä niin porvareiden kuin vasemmistolaistenkin lapset. Mikä nyt mättää?

Kimmo Laitinen
eläkeläinen, Kurikka

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat