Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaaleissa on vain yksi voittaja

Mielipide
 
Olli Nykänen

Heikki Ellilä muistutti (HS Mielipide 22. 4.), ettei perussuomalaiset voittanut vaaleja, vaan että keskusta ja vihreät olivat vaalien voittajat. Näistä kolmesta väitteestä vain kaksi on totta. Keskusta voitti, koska se sai eniten edustajanpaikkoja. Perussuomalaiset ei voittanut vaan tuli toiseksi. Vihreät sen sijaan oli yhä varsin kaukana voitosta viidennellä sijallaan, mikä ei tietenkään estä puoluetta iloitsemasta siitä, että tulos on parempi kuin edellisissä vaaleissa.

Juoksukilpailussa voittaja on se, joka tulee ensimmäisenä maaliin, vaaleissa se, joka saa eniten ääniä tai vielä oikeammin paikkoja. Vuonna 2011 voittaja oli kokoomus, vaikka sen kannatus olikin heikompi kuin vuonna 2007.

Valitettavasti tiedotusvälineet toistavat varsin kritiikittä sitä puolueiden itsensä suosimaa tulkintaa, että jokainen aiempaa kannatustaan lisännyt tai tuloslistalla sijalukuaan parantanut puolue olisi vaalien voittaja. Eihän juoksukilpailunkaan palkintoja jaeta sen perusteella, mikä on aika tai sijoitus edelliseen kisaan verrattuna.

Olli Nykänen
Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat