Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös lasten äänen tulisi kuulua eduskuntavaaleissa

Mielipide
 
Raino-Lars Albert

Seurasin eduskuntavaaleja uudella tavalla, kun olin vaalityössä itse mukana. Äänestin ennakkoon, mutta vaalipäivänä kävin lasten kanssa tutustumassa vaalihuoneistoihin.

Vaalitoimitsijat Valtimon Kuntalaisten talolla tekivät huipputyötä, kun he kertoivat seitsemänvuotiaalle tyttärelleni yksityiskohtaisesti, mitä vaalipaikalla tapahtuu ja miten ääniä lasketaan.

Ennen vaalipäivää istuin vaalisaunan lauteilla ja mietin: Suomessa asuu noin miljoona lasta ja nuorta, jotka eivät ole äänioikeutettuja. Lapset eivät pysty vaikuttamaan omiin olosuhteisiinsa ja tulevaisuuteensa, eivätkä vanhempien äänet riitä valitsemaan perheiden asioita ajavia ehdokkaita.

Pohjois-Karjalasta valittujen uusien kansanedustajien vaaliteemoissa lapsia ja perheitä sivuttiin akselilla "vauvasta vaariin". Niiden sijaan avainsanoina korostuivat omaishoito, vanhuus, turvallisuus, metsä, ruoka ja kotiseuturakkaus.

Mitä jos annettaisiin myös lasten äänen kuulua vaaleissa? Jos lapsilla olisi äänioikeus, jonka huoltajat käyttäisivät, perhepolitiikkaan saataisiin uutta otetta.

Valitettavasti lasten ääntä ei näissä vaaleissa kuultu. Nukkuvien aikuisten puolue oli jälleen kerran suurin vaalivoittaja.

Raino-Lars Albert
Joensuu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat