Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmisto ei ole autettavien puolue

Mielipide
 
Petra Malin

Ruurik Holm kirjoitti (HS Vieraskynä 25. 4.), että vasemmiston pitäisi asemoida itsensä uudelleen, jotta se saavuttaisi suuremman suosion äänestäjien keskuudessa. Ratkaisuksi hän ehdottaa yksilönvapauden ottamista päätöksenteon ohjenuoraksi ja vasemmiston hakeutumista pois perusturvalla elävien, "autettavien" puolueen asemasta.

Yksilönvapaus on kieltämättä tällä hetkellä käsitteenä oikeiston hallussa. Se viittaa yleisesti vapauteen jostakin: lähinnä vapauteen käyttää rahaa niin kuin haluaa ilman verottajan tai yhteiskunnan väliintuloa. Paljon vähemmän on korostettu yksilön vapautta johonkin: vapautta kouluttautua, vapautta viettää aikaa perheensä kanssa, vapautta olla terve ja riittävästi toimeentuleva. Tätä vapautta olisi syytä korostaa enemmän.

Näkemys vasemmistosta "autettavien" puolueena sen vuoksi, että vasemmisto ajaa muun muassa perusturvaa tarvitsevien ihmisten asiaa, ei huomioi perusturvan tarpeessa olevien ihmisten panosta yhteiskuntaan eikä heidän ihmisarvoaan.

Vasemmisto pitää yhteiskunnassa alakynteen jäävien ihmisten puolta ja toimii yhdessä heidän kanssaan. Vasemmisto ei olisi vasemmisto ilman vahvaa näkemystä yhteiskunnan rakenteiden merkityksestä ihmisten hyvinvoinnille.

Petra Malin
sosiaalityöntekijä, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat