Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Eläkeläisliitoissa viihdytään ja valvotaan intressejä

Mielipide
 
Ole Norrback

Ennen vaaleja mielipidesivun kirjoituksissa peräänkuulutettiin eläkeläisten kattojärjestöä. Sellainen on jo olemassa. Eläkeläisliittojen etujärjestö Eetu ry on kuuden puolueisiin kuulumattoman eläkeläisliiton muodostama yhteistyöjärjestö. Jäsenten määrä näissä liitoissa on melkein 300 000 ja määrä kasvaa joka vuosi.

Jäsenliitoilla on satoja paikallisjärjestöjä, joiden toiminta on hyvin laajaa paikallisesta edunvalvonnasta monipuoliseen sosiaaliseen aktiivisuuteen, johon kuuluu liikuntaa, matkustamista, kirjallista toimintaa ja paljon, paljon muuta.

Yksinäisyys on kasvava ongelma vanhojen ihmisten keskuudessa, ja paikallisjärjestöt vetävät monipuolisella toiminnallaan monet mukaan yksinäisyydestään. Sekin on edunvalvontaa, sanan myönteisessä merkityksessä.

Eetu ry:n jäsenjärjestöjä syytetään usein kahdesta päinvastaisesta syystä: toisaalta yhteydet puolueisiin ovat liian läheiset, toisaalta eläkeläisten viestejä ei viedä poliittisille päätöksentekijöille. Kumpikaan väite ei pidä paikkaansa.

Voin vakuuttaa että puoluepolitiikka näyttäytyy hyvin harvoin Eetu ry:n työssä. Sen edustajat tapaavat vuosittain maamme hallituksen jäseniä, kansanedustajia, eläkelaitosten, Kelan ja työmarkkinajärjestöjen edustajia edunvalvonnan merkeissä, jolloin on puhuttu muun muassa verotuksesta, eläkkeiden rahoituksesta ja hoitoalan kehityksestä. Uutta hallitusta lähestymme heti kun se on asetettu.

Eräs kirjoittaja väitti, että Raha-automaattiyhdistyksen tuki eläkeläisjärjestöille on piilopuoluetukea. Väite on hyvin loukkaava RAY:ta kohtaan. RAY vaatii hyvin tarkat toimintasuunnitelmat ennen kuin rahaa myönnetään ja valvoo jälkeenpäin rahojen käyttöä. Selkeillä vaatimuksillaan RAY haastaa meidät myös kehittämään toimintaamme, aivan niin kuin pitääkin.

Eläkeläisliitot ja niiden paikallisosastot toivottavat uudet jäsenet tervetulleiksi mukaan toimintaan, poliittisesta tai uskonnollisesta vakaumuksesta riippumatta. Keskuudessamme voidaan sekä viihtyä että valvoa omia intressejä.

Ole Norrback
puheenjohtaja 2015
Eläkeläisliittojen etujärjestö Eetu ry

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat