Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sdp:n on palattava juurilleen uudistuspuolueeksi

Mielipide
 
Jukka Vääri

Demarien tilanne on jo pitkään huolestuttanut minua. Vaikka jo lapsena asioiden hoitoon omaksumastani yksilökeskeisestä tulokulmasta johtuen en ole koskaan Sdp:tä äänestänyt, puolueen ansiot maamme historiassa ovat kiistattomat.

Väinö Tannerin johdolla Sdp yhdisti kahtia jakautuneen kansan 1930-luvun lopulla ja varmisti torjuntavoiton talvisodassa. Sodan jälkeen vaaran vuosina asevelisosialistit pitivät kommunistit kurissa ay-liikkeessä ja estivät vallankumouksen. Myös hyvinvointivaltion rakentamisessa Sdp:n ansiot ovat suuret.

Nyt puoluetta näyttää vaivaavan identiteettikriisi. Vielä Paavo Lipposen pääministerikaudella aloite oli puolueen käsissä, mutta kolmannen kauden kariutuminen Anneli Jäätteenmäen faxin takia johti päämäärättömään selittelyyn viestin kuulumattomuudesta ilman visiota mistään. Uudistajapuolueesta on suuren yleisön silmissä tullut maamme konservatiivisin liike.

Suomessa on vaikea saada aikaan yhteiskuntasopimusta ilman vastuullisesti tulevaisuuteen katsovaa Sdp:tä. Siksi maamme tulevaisuuden kannalta olisi suotavaa, että demarit saisivat rivinsä kuntoon ja palaisivat juurilleen uudistuspuolueeksi tämän vuosituhannen päivityksin. Nykyisen kaltainen Äyräpään ärjymäinen ei, ei, ei -touhu Antti Rinteen johdolla ei palvele kenenkään etua.

Toivon, että demarit kääntävät katseensa aidosti tulevaisuuteen ja lopettavat idioottimaisen uhkailupolitikoinnin. Uutta alkua kaipaa paitsi Sdp myös koko Suomi. Lopuksi haluaisin muistuttaa, että ainoa pysyvä asia maailmassa on muutos.

Jukka Vääri
Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat