Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olisiko nyt Rkp:n vuoro siirtyä oppositioon?

Mielipide
 
Seppo Ruotsalainen

Eikö nyt olisi Rkp:n vuoro ja tilaisuus siirtyä oppositioon 36 vuoden yhtäjaksoisen hallituskauden jälkeen? Pysyvään hallitusmandaattiin liittyy yleisen edun kannalta demokratiavajeen vaara. Hallituksessa jatkuvasti istuva puolue voi ohjata maassa yleisesti hyväksyttyä toimintalinjaa itselleen edulliseen suuntaan enemmän kuin muut puolueet, joiden on hankittava oikeus hallitusvastuuseen viimeistään joka neljäs vuosi.

Jääkiekon MM-kisat ovat ovella. Kärjistäen voi kysyä, mitä tapahtuisi, jos jotakuta pelaajaa ei koskaan vihellettäisi jäähylle, tekipä hän kentällä lähes mitä tahansa. Pahimmillaan se johtaisi sääntöjen vastaisiin otteisiin ja jopa poikittaisen mailan käyttämiseen.

Puolustusministeri Carl Haglund on Nato-aktiivisuudellaan koetellut Suomen virallisesti hyväksytyn ulkopoliittisen linjan pelisääntöjä. Toistaiseksi viimeisin yksittäinen soolo oli osallistuminen Pohjoismaiden puolustusministerien yhteiseen mielipidekirjoitukseen, jossa yhteisen puolustuksen perusmotiiviksi asetettiin Venäjän muodostama uhka.

Jalkapalloviheriölle siirrettynä tilanne näyttää siltä, että erotuomari (presidentti Sauli Niinistö) on jo kertaalleen puhutellut joukkueiden (Nato vastaan ei-Nato) avainpelaajia, ja Haglundille tulisi monen mielestä nostaa tämän toivoman Nato-kortin asemesta punainen kortti. Haglundia puolustaneelle ja erotuomaria vastaan niskoitelleelle keskushyökkääjälle Alexander Stubbille taas kuuluisi vähintään keltainen kortti.

Koska "punakelta"-hallituskoalitiota ei ole olemassakaan, saattavat molemmat mainitut pelaajat olla ulkona seuraavasta ottelusta. Tuossa ottelussa on panoksena Suomen pääsy lamasta jatkoon tai sitten putoaminen mutasarjaan.

Tulevassa hallituksessa ei ole varaa yhteistyötä häiritsevään, jatkuvaan eipäs–juupas-Nato-keskusteluun eikä yhteisestä ulkopoliittisesta linjasta poikkeaviin välistävetoihin.

Seppo Ruotsalainen
valtiotieteen tohtori, Kauniainen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat