Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin lentokentän tuhoaminen on estettävä

Mielipide
 
Ralph Jaari

Lennonopettaja Jukka Sulkun mukaan (HS Mielipide 28. 4.) Malmin lentokenttä on ilmailulle hyvin tärkeä. Sulku arvosteli sitä prosessia, jolla tätä sekä historiallista että yleisilmailulle elintärkeää kohdetta ollaan väkisin tuhoamassa.

Hallitus on tehnyt vuonna 2014 periaatepäätöksen kentästä luopumisesta asuinrakentamisen hyväksi vuoteen 2020 mennessä. Alueelle suunnitellaan 20 000–30 000 asukkaan lähiötä. Mutta 150 kilometrin säteellä Helsingistä ei ole toista kansainväliset palvelut tarjoavaa kevyen liikenteen lentokenttää. Lisäksi aseman lakkauttaminen tuhoaisi maamme hienoimman vanhan ilmailumiljöön.

On myös huomattava, että lentoaseman alla on heikkoa savimaaperää, joka ulottuu 10–25 metrin syvyyteen asti. Ovatko uuden Malmin suunnittelijat ottaneet huomioon, miten vaikeaa on rakentaa tällaiselle maaperälle ja mitä se maksaisi?

Hallituksen päätöksessä vuodelta 2014 hävisi kysymys korvaavasta lentokentästä täysin. Kuten totesin, nämä kohteet ovat yli 150 kilometrin päässä Helsingistä, jossa on siviili-ilmailun suuri tarve. "Malmin kentän menetyksen myötä yleisilmailu kuihtuisi pois maan väkirikkaimmalta seudulta järjettömiksi kasvavien etäisyyksien ja kustannuksien vuoksi." (www.malmiairport.fi). Se olisi myös tappoisku lentokoulutukselle pääkaupunkiseudulla.

Voiko uusi hallitus poiketa todennäköisen pääministerin Juha Sipilän (kesk) toteamuksesta, jonka mukaan valtion ja kaupungin solmimien sopimusten mahdollinen rikkominen olisi huonoa hallintoa? Uudelta hallitukselta voitaneen edellyttää rohkeutta vanhan hallituksen väärien päätösten purkamiseen.

Ralph Jaari
valtiotieteen maisteri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat