Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kalasatamasta mallia rakentamiseen

Mielipide
 
Markku Jutila

Herttoniemen metroasemalle aiotaan rakentaa taas uusi matala kauppahalli. Sinne pitäisi kuitenkin tehdä Kalasataman tapaan korkeita asuintorneja, joiden alakerroksissa olisi liiketiloja. Itäväylä ja metrorata ovat jo valmiiksi kuilussa, joten koko alue olisi helppo kattaa Herttoniemen yhdistäväksi keskukseksi toreineen. Loput Itäväylästä voisi rakentaa kaupunkibulevardiksi. Saataisiin todella edullisia asuntoja, kun tontit eivät maksa mitään. Parhaimmillaan hisseillä pääsisi suoraan metrolaitureille.

Myös Vartiosaaren rakentamisen sijasta Laajasalon moottoritien ympärille ja päälle saisi kaupunkibulevardin ja "kalasataman". Jos Hämeenlinnassakin pystytään tällaiseen yksityisellä rahalla, täällä sen pitäisi olla monin verroin kannattavampaa. Ja tätähän ollaan tekemässä Kalasatamassa paljon hankalampaan ympäristöön.

Kaupunkibulevardeille ja "kalasatamille" oivia paikkoja ovat myös Länsiväylä Lauttasaaren kohdalla sekä Vuotien ja Rastilan metroaseman ympäristö, jotka nekin ovat jo valmiiksi kuilussa, joten ne voisi peittää kannella vaikka kokonaan.

Markku Jutila
yliaktuaari, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat