Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauttasaaressa etsitään ratkaisuja tilaongelmiin

Mielipide
 
Mauno Kemppi Jarmo Raveala

Päivi Järvinen, Kristiina Lignell ja Katja Tenhovirta ilmaisivat huolensa Lauttasaaren Myllykallion koulun tilanahtaudesta (HS Mielipide 23. 4.). Huoli on ymmärrettävä.

Opetusvirasto, Tilakeskus ja kaupunkisuunnitteluvirasto ovat yhteistyössä tutkineet erilaisia vaihtoehtoja tilanteen ratkaisemiseksi. Vastaavaa kartoitusta on tehty myös päivähoidon lisätilojen löytämiseksi.

Lauttasaaressa on tutkittu useita kirjoituksessa mainitun kaltaisia tyhjinä olevia tiloja, jotka voisivat soveltua opetuskäyttöön. Parhaillaan käydään neuvotteluja kahdesta eri tilasta. Mikäli neuvotteluissa päästään ratkaisuun, asiasta tiedotetaan heti.

Tiloja, jotka täyttäisivät opetustiloille asetetut toiminnallisuuteen, turvallisuuteen ja terveellisyyteen liittyvät vaatimukset, on vaikea löytää. Vaatimusten kannalta riskittömämpi ratkaisu ovat siirrettävät tilaelementit, joita Myllykallion ala-asteen yhteydessä jo on. Lisäksi on selvitetty mahdollisuutta laajentaa Myllykallion koulua sekä Drumsö lågstadieskolaa.

Helsingin kaupungin talonrakennushankkeiden kymmenvuotisohjelmaan sisältyy Lauttasaaren toisen ala-asteen rakentaminen vuosina 2021–2022. Opetusvirasto on esittänyt hankkeen aikaistamista.

Mauno Kemppi
tilapalvelupäällikkö
Opetusvirasto
Jarmo Raveala
hankesuunnittelupäällikkö
Kiinteistöviraston tilakeskus

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat