Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi

Mielipide
 
Petja Kainulainen

Kari Huhta kirjoitti (HS Merkintöjä 29. 4.) otsikolla "Perussuomalaiset suojelukohteena", että "kulttuurieliitti ja perussuomalaiset voivat molemmat olla ryhminä aika rasittavia".

Kulttuurialalla työtä tekevänä en voi kuin kummastella tätä vastakkainasettelua.

Itse en ainakaan haluaisi joutua lasketuksi johonkin "aika rasittavaan" ryhmään sen takia, että satun soittamaan työkseni selloa. Tai siksi, että Teuvo Hakkaraisesta (ps) huolimatta pidän punaviinistä, tosin Tapiolassa Punavuoren sijaan. Ihmisenä toki voin olla ja varmasti olenkin hyvin rasittava.

Rillumarei-perinteestä mainiosti kirjassaan Miksi Suomi on Suomi kirjoittava Tommi Uschanov nostaa esiin sen, kuinka Suomessa kuuluu olla ylpeä nimenomaan siitä, että harrastaa alakulttuuria eikä ole mikään "aika rasittava" korkeakulttuurin harrastaja.

Mielestäni kulttuuriväki ja rasismin selväsanainen tuomitseminen eivät liity millään tavalla toisiinsa. Jos kulttuuriväki pitää jotain puoluetta äänestäneitä tyhminä maalaistolloina, haluan irtisanoutua kulttuuriväestä yhtä paljon kuin toivon irtisanoutuvani rasismista.

Siltikin näistä paljon vaarallisempaa ja typerämpää on rasismin kanssa flirttailu tai jopa suoranainen tylppä ja ksenofobinen muukalaiskammo.

Petja Kainulainen
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat