Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo kaavoittaa asukkaista piittaamatta

Mielipide
 
Matti Metsäranta

Mielipidesivuilla on perustellusti arvosteltu Helsingin kaupunkisuunnittelua.

Onko taito suunnitella hyvää kaupunkia unohtunut pääkaupunkiseudulla yleisemminkin? Syrjäyttääkö sattumanvarainen ja laista piittaamaton kunnallispolitiikka laissa säädetyn vuorovaikutuksen näennäiseksi ja päätöksentekoa haittaavaksi menettelytavaksi?

Espoon kaupungin päätöksenteossa on kyetty yhdistämään nämä kaikki elementit.

Espoon kaupunkisuunnittelu pyytää asukkailta palautetta Espoon Viherlaaksossa omakotialueella sijaitsevan ruotsinkielisen nuorisoseuran (Logen i Gröndal UF) Y-tontin muuttamista asumiselle. Tontilla on perinteikäs nuorisoseuran talo.

Asukkaille on paljastunut yllätyksenä, että nuorisoseura on sopinut joulukuussa 2014 kaupungin (kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto) kanssa Leppävaaran urheilupuistoon rakennettavasta monitoimihallista.

Hankkeen rahoittamiseksi Logenin tontin rakennusoikeutta nostetaan asemakaavan muutoksella ja käyttötarkoitukseksi osoitetaan asuminen. Tarkoituksena on myydä (sopimuksen mukaan) tontti ja 200 asunnon jopa 7-kerroksinen kerrostalorypäs säätiölle nuorisoasunnoiksi. Hanketta puolustellaan nuorisoasuntojen tarpeella.

Sekä halli- että asuntotarve ovat ymmärrettäviä. Hankkeen toteuttaminen Kehä II:n vieressä olevan viherväylän ja omakotialueen välissä sijaitsevaan olemassa olevaan yhdyskuntarakenteeseen soveltumattoman tontin kaavoituksella ja pientaloasukkaiden kustannuksella on täysin väärä tapa. Alueen ympäristöselvityksiä ei ole tehty, ja sisätiloiltaan remontoitu nuorisotalo on perustellusti suojeltava kohde.

Espoon kaupunki omistaa esimerkiksi sadan metrin päässä useita hehtaareja kaavoittamatonta maata.

Yksittäisten toimijoiden etujen suosiminen ihmisten elinympäristöjen vaalimisen kustannuksella on käsittämätöntä ja asukkaiden oikeudentuntoa loukkaavaa.

Tästä näkökulmasta hanke on täysin maankäyttö- ja rakennuslain vastainen

Matti Metsäranta
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat