Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pysyvät työntekijät tuovat turvaa kouluihin

Mielipide
 
Riitta-Sisko Stedt

Espoon päättäjät puntaroivat, pitäisikö monet kaupungin työt ulkoistaa ja kilpailuttaa (HS 25. 4.).

Kouluissa ja päiväkodeissa siivouksen, vahtimestarien ja talonmiesten töiden ulkoistaminen olisi karhunpalvelus lapsillemme. Lapset tarvitsevat pysyvyyttä.

Koulussa jokainen tuttu aikuinen tuo läsnäolollaan lapsille lisää turvallisuutta. Kiusaaminen ja ilkivalta voivat lisääntyä, jos kouluilta otetaan pois omat tutut ihmiset, mikä todennäköisesti tapahtuisi, jos nämä tehtävät kilpailutettaisiin. Silloin raha ratkaisisi.

Koulujen omat siivoojat, vahtimestarit ja talonmiehet tuovat meille kaikille koulussa työskenteleville arkeen joustavuutta, pysyvyyttä ja selkeyttä. Heille on vuosien aikana kertynyt tavattoman paljon hiljaista tietoa, ja sitä he käyttävät meidän kaikkien hyväksi. Tätä tietoa on hyvin vaikea korvata. Rahalla sitä ei ainakaan saa.

Olen katsonut Nöykkiön koulun arkea opettajana yli 29 vuotta. Tänä aikana meillä on useimmiten ollut onni saada pitää "omat" siivoojat, vahtimestari ja talonmies. Silloin asiat ovat sujuneet. Mutta kun jokin siivousfirma on hoitanut osia siivouksesta, ongelmia on tullut säännöllisesti esimerkiksi informaatiokatkoina. Nämä työntekijät tekevät omat työnsä ja häipyvät.

Koulun ja lasten arjessa on paljon muitakin arvoja kuin ne, jotka ostetaan rahalla. Ne ovat asioita, joilla lisäämme lastemme turvallista kasvua ja hyvinvointia. Pysyvät ihmiset lisäävät omalta osaltaan turvallisuutta. Lasten tulevaisuutta ei pidä kilpailuttaa.

Riitta-Sisko Stedt
uskonnon lehtori, Nöykkiön koulu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat