Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaikilla Malmin toimijoilla ei uutta toimipaikkaa

Mielipide
 
Ari Katajamäki

Osmo Soininvaaran kirjoituksessa (HS Mielipide 29. 4.) oli muutama tarkennusta vaativa kohta.

Toisin kuin Soininvaara väittää, kaikille Malmin toimijoille ei ole löydetty uutta toimipaikkaa. Ainoastaan Patria ja Rajavartiolaitos ollaan omistajan määräyksellä siirtämässä paikkoihin, joissa niiden toimintaedellytykset ovat merkittävästi Malmia heikommat ja kustannukset korkeammat.

Malmin yritysten kanssa selvitykset vaihtoehdoista aloitettiin vasta joulukuussa 2014, lähes vuosi kehyspäätöksen jälkeen. Korvaavia paikkoja ei ole edelleenkään löydetty. Yritysten taloudellisia toimintaedellytyksiä ei ole turvattu.

Myöskään ilmailuyhdistyksille ei ole esitetty muita vaihtoehtoja kuin toiminnan lopettaminen tai siirtyminen kentille, joilla ei ole mitään turvallisuuspalveluita ja joille Malmin laajuinen toiminta ei mitenkään voi mahtua.

Soininvaaran mainitsema 300 hehtaarin rakennuskieltoalue perustuu vanhentuneeseen lentomelumallinnukseen. Suurin osa Malmilla operoivista koneista on vaihdettu merkittävästi hiljaisempiin. Melumallinnus olisi syytä tehdä uudelleen, jotta voidaan arvioida Malmin lentokentän todellinen vaikutus rakentamiselle.

Malmin kenttä on ainoa ilmailun "ammattikorkeakoulu" yli miljoonan asukkaan talousalueella. Malmilla kuka tahansa voi saada lentokärpäsen pureman, joka voi johtaa ilmailuharrastukseen ja aina ammattilaiseksi asti.

Kenttää asuinrakentamiseen ajavat ovat kaivautuneet syvälle poteroihinsa. Kompromissiehdotuksia ei haluta kuullakaan.

Malmin kenttä voisi hyvin jatkaa toimintaa, ja sen ympärille voitaisiin rakentaa 15 000 asukkaan alue. Suunnitelmia ja ehdotuksia on jo tehty. Kyse on nyt tahdosta.

Ari Katajamäki
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat