Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt on kestävien tekojen aika

Mielipide
 
Niina Mykrä Hanniina Manner

Vaalitaisto on käyty ja on aika käydä toimeen. Ennen vaaleja keskustelussa korostuivat talousasiat. On hyvä kuitenkin muistaa, että firma nimeltä Suomi jatkaa toimintaansa tiukasta tilanteesta huolimatta.

Yhteistä rahaa jaetaan perustarpeiden lisäksi monenlaisten yhteisten asioiden kehittämiseen.

Kaikki puolueet ovat samaa mieltä siitä, että suomalainen puhdas luonto on tärkeä eikä ympäristöä saa tuhota. Myös uuden perusopetuksen opetussuunnitelman lähtökohtana on kestävä elämäntapa. Nämä tavoitteet saattavat jäädä lapsipuolen asemaan, kun asia, josta ollaan samaa mieltä, ei nouse keskusteluihin.

Koulut ja varhaiskasvatusyksiköt tarvitsevat tukea työssään kestävän tulevaisuuden puolesta. Eduskunta pystyy helposti painottamaan avustusrahoja haluamiinsa kohteisiin. Varsin pienillä avustusrahoilla saadaan valtavasti aikaan. Tämän vuoksi on tärkeää olla tarkkana myös näiden vähäisempien rahojen jaossa.

Kestävän kehityksen kannalta hyvänä lähtökohtana ovat ympäristö-, opetus- ja kulttuuriministerien yhdessä asettaman ympäristökasvatustyöryhmän esitykset. Niissä esitetään muun muassa luonto- ja ympäristökoulutoiminnan kehittämistä koulujen tueksi. Kun työryhmän esitykset siirretään hallitusohjelmaan, niiden edistyminen turvataan.

Niina Mykrä
toiminnanjohtaja
Hanniina Manner
puheenjohtaja, Suomen luonto-
ja ympäristökoulujen liitto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat