Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asumisen kalleus jarruttaa talouskasvua

Mielipide
 
Pia Pakarinen

Helsingin seudun muuttovoitto on kasvanut viime vuosina ennätyssuureksi. Asuntotuotanto on kuitenkin jäänyt väestönkasvun vauhdista.

Helsingin yleiskaavassa varaudutaan 250 000 uuteen asukkaaseen vuoteen 2050 mennessä. Noin kolmannes uusista asunnoista on tarkoitus rakentaa uusille asuinalueille, kuten Östersundomiin ja Malmin lentokentän alueelle. Uusien kaupunginosien rakentaminen on kuitenkin vastatuulessa.

Malmin alueelle on suunniteltu koteja 25 000:lle ja Östersundomiin 70 000 uudelle asukkaalle. Malmin lentokentän toiminnoille olisi löydettävä uusi paikka mahdollisimman nopeasti, jotta alueen kaavoituksessa asuntorakentamiselle voidaan edetä. Myös Östersundom on kaavoitettava suunnitelmien mukaan, jotta metron rakentaminen itään kannattaa.

Asuntotuotantotavoitteita ei saavuteta, jos Östersundomin ja Malmin rakentaminen tyrehtyy.

Helsingin seudulle muuttaa erityisesti työikäistä väestöä, jolle on tarjottava kohtuuhintaisia ja kohtuullisella etäisyydellä sijaitsevia asuntoja. Pitkät työmatkat uuvuttavat työntekijät ja heikentävät yritysten tuottavuutta. Asumisen kalleus ei olekaan vain Helsingin ja metropolialueen vaan koko Suomen talouskasvun este.

Pia Pakarinen
johtaja
Helsingin seudun kauppakamari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat