Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Onnea ja menestystä yhteiskuntasopimukselle

Mielipide
 
Markku Pietinen

Leena Reinilän mielestä (HS 29. 4.) maahan on muodostettava porvarihallitus, koska vain kolmannes äänestäjistä antoi äänensä vasemmistolle. Selvä argumentti, mutta ketkä hän lukee vasemmistolaisiksi? Ei kai vihreitäkin, jotka kaiketi pitävät itseään ei-porvarillisina ei-vasemmistolaisina?

Sdp:n ja vasemmistoliiton yhteinen ääniosuus oli vain 23,6 prosenttia ja osuus edustajanpaikoista 23 prosenttia. Vasemmistolaiset pirstalepuolueet saivat yhtensä puolisen prosenttia äänistä eivätkä yltäneet eduskuntaan.

Palaa mieleen, kuinka Kataisen hallituksen hehkutettiin tekevän porvarienemmistöstä huolimatta vasemmistolaisinta politiikkaa aikoihin. Vuoden 2011 vaaleissa Sdp:n ja vasemmistoliiton yhteenlaskettu ääniosuus oli silloinkin enää 27,2 prosenttia ja osuus edustajanpaikoista 28 prosenttia.

Vasemmiston kannatus on nyt historiallisen alhaalla. Reinilän tavoin katson, että tämän on syytä näkyä hallituksen kokoonpanossa ja toiminnassa – silläkin uhalla, että todellisten muutosten vastapainoksi saadaan terävämpää oppositiopolitiikkaa ja entistä lakkoherkempi yhteiskunta. Siksi: onnea ja menestystä Sipilän yhteiskuntasopimukselle!

Markku Pietinen
Kauniainen

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat