Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Malmin myötä häviää ilmailun osaamiskeskus

Mielipide
 
Raine Haikarainen

Hallituksen kehysriihessä maaliskuussa 2014 tehty periaatepäätös Malmin kentän lakkauttamisesta sivuutti lukuisat toimintojen siirtämistä koskevat asiantuntijaselvitykset, muun muassa Helsingin seudun lentokenttäselvityksen (LVM/Finavia 2007). Siinä todetaan yksiselitteisesti, että "Malmin toimintojen siirto Helsinki-Vantaan lentoasemalle ei ole miltään osin realistinen vaihtoehto. Helsinki-Vantaan nykyiset operaatiomäärät rajoittaisivat jo pelkästään Rajavartiolaitoksen toimintaa huomattavasti."

Rajavartiolaitos joutuukin nyt suunnittelemaan siirtymistä Helsinki-Vantaalle puhtaasti asuntopoliittisen mahtikäskyn pakottamana.

Malmin ilmailualan yritysten on käytännössä vain käsketty siirtyä jonnekin, missä ne katsovat toimintansa voivan jatkua – piittaamatta siitä, onko sellaista paikkaa olemassakaan.

Maamme lentolupakirjan haltijoista noin 65 prosenttia asuu pääkaupunkiseudulla. Yhdessä Helsinki-Vantaan kanssa Malmi muodostaa tehokkaan ilmailuklusterin. Huolto- ja koulutusorganisaatioiden muutto muualle merkitsee asiakaspohjan romahtamista.

Malmin vilkkaan yleisilmailun tarpeista on tehty vasta jälkeenpäin konsulttiselvitys. Siinä liikenteelle tarjotaan epärealistista mahdollisuutta siirtyä Uudenmaan pienille, ilman lennonjohtoa toimiville, lentopaikoille. Suomen lennonjohtajien yhdistys on vastustanut Malmin kentän lakkauttamista turvallisuus-, talous- ja lennonjohdollisista syistä.

Surullisinta on, että Malmin kentän myötä Suomesta häviää korkeatasoinen ilmailun osaamiskeskus. Yleisilmailua ja koulutusta palveleva lentoasema tulisi nähdä tulevaisuuden menestystekijänä eikä vain asuntopolitiikan pelinnappulana.

Raine Haikarainen
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat