Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sipilän neljäs kysymys on ratkaisevin

Mielipide
 
Stefan Björkman

Moni varmaankin ajattelee, että eläkeyhtiön toimitusjohtajan katse kääntyisi Juha Sipilän (kesk) muille puolueille esittämien kysymysten numeroon 5, jossa käsitellään muun muassa eläkeuudistusta. Kysymys numero 4 on kuitenkin olennaisin: Mitkä ovat konkreettiset keinot uusien työpaikkojen luomiseksi, yrittäjyyden edistämiseksi ja talouden kasvu-uralle saattamiseksi?

Noin 75 prosenttia eläkkeistä maksetaan nykyisistä ja tulevista palkoista. Uusien työpaikkojen luomisessa, yrittäjyyden edistämisessä ja talouden kasvu-uralle saattamisessa on näkökohtia, mutta on hyvä huomata, että johtamisen laatu on keskeinen osa kasvun tavoittelua.

Tämän päivän palvelu- ja asiantuntijatehtävissä pärjäämiseen vaikuttaa keskeisimmin työntekijän henkinen jaksaminen. Siinä johtamisella ja työyhteisön hyvinvoinnilla on suuri merkitys.

Teollisessa yhteiskunnassa työkykyyn on vaikuttanut erityisesti yksilön oma fyysinen kunto. Fyysisen työkyvyn haasteisiin tarttumisesta on saatu hyviä tuloksia, kuten esimerkiksi selkäsairauksista johtuvien eläkkeelle siirtymisten puolittuminen vuosina 1990–2010.

Johtamisen laadun vaaliminen ja nostaminen vaatii suunnitellun ja pitkäjänteisen panostuksen. Siihenkin on käytettävä sekä aikaa että rahaa teknologian ja markkinoinnin rinnalla.

Stefan Björkman
toimitusjohtaja, Keskinäinen
Eläkevakuutusyhtiö Etera

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat