Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nepal tarvitsee muiden maiden apua

Mielipide
 
Anni Takko

Nepalin maanjäristys on katastrofi koko maalle. Suuresta luonnonkatastrofista selviytyminen on köyhälle maalle erittäin haastavaa. Kokonaisia kyliä on tuhoutunut. Moni ihminen on menettänyt kaiken: rakkaita ihmisiään ja kotinsa. Tuoreimpien tietojen mukaan maanjäristys koettelee ainakin kahdeksan miljoonan ihmisen elämää. Köyhimmät kärsivät eniten.

Ihmisillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin aloittaa alusta. Kun rahaa ja materiaalia ei ole, työ vaatii vuosia. Siksi on tärkeää, että me, jotka pystymme, autamme heitä. He eivät ole itse valinneet osaansa.

Apu, jota nyt tarvitaan, on hyvin konkreettista. Rahalla ostetaan ihmisille muun muassa ruokaa, peittoja ja lääkkeitä.

Mieheni jäi Nepaliin jatkamaan avustustyötä. Hänen mukaansa tuhoutuneita kyliä ja loukkaantuneita ihmisiä löytyy edelleen. "Kaikesta on pulaa. Älä anna suomalaisten unohtaa nepalilaisia", hän sanoi.

Nepalilaiset ovat maailman ystävällisintä kansaa. Tiedän, että he auttaisivat meitä. Suomikin on vastaanottanut apua toisista maista.

On tärkeää, että ihmisten hätään vastataan ja heitä autetaan. Kuka tahansa meistä voi milloin tahansa joutua avun vastaanottajan asemaan. Vahvan yhteiskunnan vahva ihminen unohtaa tämän helposti.

Monet luulevat, että "raha ei kuitenkaan mene perille". Suurten avustusjärjestöjen toiminta on kuitenkin hyvin läpinäkyvää ja luotettavaa. Pieni osa rahasta menee hallinnollisiin kuluihin, kyllä, mutta juuri niiden avulla taataan avun perillemeno. Se on pieni hinta siitä, ettei avunantajan tarvitse miettiä, onko raha todella mennyt perille. Kyllä se on.

Ennen minun ja lasteni evakuoimista Nepalista Suomeen tapasin monia nepaliystäviämme. Viimeisenä näin lastemme koulun vartijan. Ennen niin iloinen ja tuikkivasilmäinen vartija oli nyt kuin lysähtänyt kasaan, silmissään surullinen, lasittunut katse. Hän menetti monta perheenjäsentään ja perheensä kotitalon. Äidiltä jäi jalka raunioihin. "Mutta tilanteeni on parempi kuin monen muun", hän sanoi. Sydämeni itki.

Anni Takko
kummikoordinaattori, aluetiedottaja Nepalissa, Suomen Lähetysseura

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat