Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kurssipaikkojen haussa yhdenvertaisuus tärkeää

Mielipide
 
Taina Saarinen

Tuomo Pulsa kirjoitti (HS Mielipide 20. 4.) Helsingin työväenopiston netti-ilmoittautumisesta ja ehdotti kurssipaikkojen arpomista ilmoittautumisen tasapuolisuuden lisäämiseksi.

Helsingin työväenopistossa opiskelee lukuvuoden aikana yli 70 000 kurssilaista yli 4 400 kurssilla. Kursseille voi ilmoittautua netin kautta Ilmonet.fi-palvelussa, puhelimitse tai asioimalla toimistossa. Ilmoittautumisen aloitus on porrastettu ainealoittain noin viikon ajanjaksolle. Tämän jälkeen kursseille ilmoittautuminen jatkuu koko lukukauden ajan.

Netti-ilmoittautuminen otettiin työväenopistossa käyttöön vuonna 2009, ja nykyisin noin 80 prosenttia kurssilaisista ilmoittautuu internetin kautta. Koska kaikki eivät käytä nettiä, kursseille voi ilmoittautua myös puhelimitse tai toimistoissa.

Useampi eri kanava antaa asiakkaalle mahdollisuuden valita itselle sopivimman tavan ilmoittautua. Kurssilaisten suuren määrän vuoksi ilmoittautumisten vastaanottaminen vain yhtä kanavaa käyttäen, esimerkiksi puhelimitse, ei ole mahdollista.

Joka vuosi jää jonoihin lähes 10 000 opiskelusta kiinnostunutta, koska kurssipaikat eivät riitä kaikille halukkaille.

Helsinkiläisten määrä lisääntyy ja väestörakenne monipuolistuu, mikä lisää tarvetta kasvattaa opiston toimintaa. Haasteena onkin opiston toiminnan kehittäminen siten, että yhä useampi kaupunkilainen mahtuisi mukaan.

Työväenopisto on tarkentanut jatkoilmoittautumisen ehtoja tänä keväänä. Lähtökohtana on kuntalaisten yhdenvertaisuus. Jatkoilmoittautumisoikeus on rajattu vain niille kursseille, jotka ovat osa opintokokonaisuutta. Emme usko tämän lisäävän jonoja, päinvastoin se tarjoaa monille uusille opiskelijoille paremmat mahdollisuudet ilmoittautua ja osallistua kursseille.

Taina Saarinen
rehtori
Helsingin työväenopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat