Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Osatyökykyisillä on oikeus työn tekemiseen

Mielipide
 
Mika Lille

Joka päivä Suomessa jää 6–8 nuorta työkyvyttömyyseläkkeelle, suurin osa heistä mielenterveysongelmien takia. Vuonna 2013 työkyvyttömyyseläkkeelle jäi yli 2 800 alle 35-vuotiasta nuorta.

Sairaus tai vamma ei saa enää olla este työn tekemiselle. Tutkimusten mukaan yli 35 000 työkyvyttömyyseläkkeellä olevaa ihmistä haluaa tehdä ainakin osa-aikatyötä. Näiden ihmisten työn tekemisen kautta yhteiskunta säästäisi yli 200 miljoonaa euroa vuodessa esimerkiksi maksettuina palkkaveroina.

Perustuslaissa sanotaan, että jokaisella on oikeus työhön, mutta monesti sairaus tai vamma on este työn saamiselle. Moni mielenterveyskuntoutuja tuntisi olevansa osa jotain yhteisöä kuulumalla työporukkaan. Myös monet näkövammaiset ja kehitysvammaiset kykenevät osa-aikatyöhön, kunhan heille annettaisiin mahdollisuus näyttää taitonsa.

Uuden hallituksen tulee kohentaa osa-aikatyökykyisten ihmisten asemaa työmarkkinoilla, koska nämä ihmiset ovat jo muutenkin kaikkein heikoimmassa asemassa. Jokaisella ihmisellä on Suomessa oikeus hyvään ja inhimilliseen elämään.

Mika Lille
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat