Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalainen poliitikko Halla-aholle: Muslimien leimaaminen ääriliikkeiden vuoksi on järjetöntä

Mielipide
 
Meri Vennamo

Perussuomalaisten helsinkiläinen varavaltuutettu Meri Vennamo muistuttaa HS:n mielipidekirjoituksessa, että Suomessa on asunut muslimeja jo sata vuotta eikä uskonto ole ollut aiemminkaan kotoutumisen esteenä.

Kari Huhdan Merkintöjä-kirjoituksessa "Perussuomalaiset suojelukohteena" (HS 29. 4.) lainattiin tekstiä, joka löytyy Jussi Halla-ahon blogissa olevan "Islamin aikapommi" -linkin takaa.

Suomalaisten keskuudessa on noin sadan viime vuoden ajan elänyt islaminuskoinen tataarivähemmistö. Tataarit ovat integroituneet täysin suomalaiseen yhteiskuntaan. Tästä tosiasiasta voi päätellä, ettei uskonto ole kotoutumisen este Suomessa, jossa on voimassa lailla turvattu uskonnonvapaus.

Maailmassa on arviolta noin 1,5 miljardia muslimia. Kaikkien näiden ihmisten leimaaminen ääriliikkeiden perusteella on jokseenkin järkeä vailla. Myös Euroopassa on kautta historian elänyt islaminuskoisia.

On totta, että hallitsematon maahanmuutto aiheuttaa Euroopan laajuisia ongelmia, mutta "islamin aikapommia" en pelkää. Ongelmia on aina mahdollista ratkaista demokratian keinoin.

"Islamin aikapommi" -sivuston tyyli luonnehtia islamia uskonnoksi, joka antaa "vähimmilläänkin moraalisen ylemmyydentunnon, jonka turvin muslimi voi tarvittaessa valehdella ja teeskennellä ystävällisyyttä alempiarvoisille ihmisille" on alatyylistä ja typerää. Sivuston sisällön mukaiset asiat eivät kuulu vastuulliseen politiikkaan.

Toivon, että Halla-aho kumppaneineen ajattelisi asioita syvällisemmin. Vihamielisyyden lietsominen muslimeja kohtaan ei ratkaise maahanmuuttoon liittyviä ongelmia vaan synnyttää niitä lisää. Se kohdentuu heikompiosaisiin ihmisiin, joita maahanmuuttajataustaiset suomalaiset nykyisin usein ovat.

Puolueesta on erotettu ihmisiä vähemmästäkin syystä.

Meri Vennamo
varavaltuutettu (ps), Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat