Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutta ajattelua ja solidaarisuutta

Mielipide
 
Jukka Vuoristo

Nyt ollaan sitten kaatamassa eurooppalaisen ihmisen suuri saavutus: kunnon lomat ja kahdeksantuntinen työpäivä. Muutenkin ollaan menossa ajassa sata vuotta taaksepäin, mitä tulee Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) ja oikeiston työelämätavoitteisiin.

Jos näin käy, pahoinvointi lisääntyy, kukaan ei vaurastu eikä kilpailukyky parane. Myös perhe-elämä ja ihmisten terveys kärsivät.

Tällainen esitys, kuten myös kokoomuksen työuho, suorastaan halveksuu sitä valtavaa työmäärää, jonka ihmiset ovat tehneet. Tehdyn työn määrä on lisääntynyt vuodesta 1990, samoin tuottavuus. Suuri osa lisääntyneestä tehosta on automaation ansiota, eli koneet vievät ihmisiltä työtä.

Työaikaa on helppo lisätä lyhentämällä sitä esimerkiksi kuuteen tuntiin päivässä. Tällöin syntyisi työtä työttömille. Samalla voitaisiin keskeisillä aloilla nostaa päivittäinen työaika 12 tuntiin. Tarvitaan uutta ajattelua ja solidaarisuutta. Miksi kaikki puolueet toistavat sata vuotta vanhaa virttä, vaikka aika ja työelämä ovat muuttuneet rajusti?

Jukka Vuoristo
Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat