Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Päättäjien on osattava katsoa tulevaisuuteen

Mielipide
 
Matti Parpola

Suomalainen kaivospolitiikka ja Malmin lentokentän lakkautusaikeet panevat miettimään, millä aikajänteellä poliittiset päättäjät maatamme rakentavat. Mikä kiire on kaivaa arvokkaat mineraalivarat maasta, jossa ne lepäävät turvassa ja pääomana tuleville sukupolville? Ehkäpä sadan vuoden päästä ne osataan hyödyntää kertaluokkaa fiksummalla tavalla kuin nyt.

Samaa lyhytnäköisyyttä on aikeissa rakentaa asuntoja Malmin ainutlaatuiselle lentokentälle. Mikä kiire on tässäkin, kun on myös muita vaihtoehtoja?

Helsinki-Vantaan lentoaseman rautatieyhteys ei tuonutkaan toivottua pikalinkkiä keskustaan. Sen sijaan saadaan lähiöitä koluava paikallisjuna. Pääseehän sillä kentälle, jos ei ole kiire. Hyvä näinkin, mutta ketjutetaan uudet asunnot loogisesti sinne radanvarteen. Siinä olisi metropolihenkeä.

Jos nyt kävisi niin ikävästi, että Malmin lentokenttä rakennettaisiin umpeen, katseet kohdistuvat tuota pikaa jo seuraavaan rakennettavaan alueeseen. Jätetään siis Malmi rauhaan ja mennään suoraan siihen seuraavaan kohteeseen.

Kukaan ei tiedä, miten pääkaupunkilaiset liikkuvat sadan vuoden päästä. Voi olla, että ilmareitit ovat ylivoimainen vaihtoehto pahasti ruuhkautuneelle maaliikenteelle. Silloin keskustakenttä on kovassa käytössä ja kansa kiittää päättäjien viisautta siitä, että uskallettiin katsoa tulevaisuuteen.

Matti Parpola
diplomi-insinööri, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat