Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myös hammaslääketiede menestyi vertailussa

Mielipide
 
Timo Sorsa

Kulttuurisivuilla (HS 4. 5.) kerrottiin Helsingin yliopiston saaneen kansainvälistä akateemista vertailumenestystä filosofiassa (46. sija), kasvatustieteissä (44.) ja viestinnässä (49.). QS World University -yliopistovertailussa arvioitiin kunkin alan maailman 50 parasta akateemista tutkimus- ja opetusyksikköä.

Tuotakoon tässä yhteydessä esille jutussa mainitsematta jäänyt seikka, että Helsingin yliopiston suu- ja leukasairauksien tutkimus-ja opetusala (entinen hammaslääketiede) on vertailussa sijalla 27. Edelle sijoittuvat Ruotsissa ja Tanskassa olevat Karoliininen instituutti (1.), Göteborgin yliopisto (3.), Kööpenhaminan yliopisto (11.), Malmön yliopisto (21.) ja Aarhusin yliopisto (23.). Oulun yliopiston hammaslääketiede on sijalla 47.

Helsinkiläinen ja suomalainen hammaslääketieteen akateeminen tutkimus- ja opetustyö on siis kansainväisesti korkeatasoista, vaikka länsinaapurimme ja juutit ovat hieman etevämpiä.

Jos käytettävissä olevat resurssit suhteutettaisiin tuloksiin ja vertailuihin, päihittäisimme eittämättä pohjoismaiset naapurimme – joudumme tekemään työtämme sen verran pienemmillä voimavaroilla.

Toivottavasti uuden hallituksen koulutuspolitiikassa huomioidaan näitä asioita.

Timo Sorsa
parodontologian professori
Helsingin yliopisto ja Karoliininen instituutti, Tukholma, Ruotsi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat