Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupunkilaiset haluavat laulaa yhdessä

Mielipide
 
Kati Tyystjärvi

Kaupunkisivuilla (HS 7. 5.) arvioitiin Linnanmäen huvipuiston olevan ajan hermolla, kun se aloittaa toukokuussa yhteislauluillat. Samaa mieltä oli Sulasolin toiminnanjohtaja Virpi Häyrinen, joka kuvasi Musiikkitalon talvilauluja menestykseksi.

On hienoa, että mahdollisuudet yhdessä laulamiseen lisääntyvät myös pääkaupungissa. Suomalaiset ovat osa pohjoismaalais-baltialaista yhteislauluperinnettä, joka ulottuu kauneimmista joululauluista nuorten nuotiolauluihin.

Lauluperinne elää lähiympäristössäkin: Vantaa-seuran yhteislauluillat Helsingin pitäjän kirkonkylän myllyllä aloitetaan kesäkuussa. Yhteislaulu on teemana Kartanon kevät -tapahtumassa 17. toukokuuta Håkansbölen kartanolla Hakunilassa. Näin laulaminen on osa Vantaan kaupunkijuhlaa tänä vuonna.

Hyvä yhteislauluilta koostuu monista tekijöistä. Linnanmäki panostaa lehtitietojen mukaan sekä ulkoisiin puitteisiin että laulujen vetäjiin. Myös laulujen valinta on tärkeää: mukana pitää olla kaikkien osaamia klassikoita mutta myös uudempia lauluja, jotka puhuttelevat uusia laulajasukupolvia. Aika moni suomalainen osaa nykyään myös vieraskielisiä lauluja.

Yhteislaulu on yhteisöllisyyttä, jolle on tässä ajassa suuri sosiaalinen tilaus.

Kati Tyystjärvi
varapuheenjohtaja, Vantaa-seura
tapahtumavastaava
Hakunila-seura

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat