Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiheät lähiöt tarvitsevat vierelleen lähiluontoa

Mielipide
 
Salla Brunou

Risto Rautava väitti (HS Kaupunki 6. 5.), että Kivinokka on "hyvin rajatun mökkiläisporukan" käytössä. Väite on väärä, sillä Kivinokkalaiset ry:n tekemä kyselytutkimus osoittaa, että 78 prosenttia Kivinokan kävijöistä on mökittömiä ulkoilijoita. Kysely on syksyltä 2014.

Olen muuttanut Helsinkiin vuonna 2008 ja Herttoniemenrannan lähiöön vuonna 2011. Kerrostaloasuntomme ikkunoista näkee Itäväylän, metroradan ja naapuritalojen seinät. Herttoniemenranta on tiheästi rakennettu asuinalue ja monin paikoin historiaton.

Ennen Helsinkiin muuttoa luulin helsinkiläisten olevan ylpeitä paikallishistoriastaan ja eri alueiden omaleimaisuudesta. Kaavoituskeskustelun myötä olen muuttanut mielipidettäni.

Meidän muualta tulleiden lienee turha kuvitella, että historiallisesta Stadista voisi nauttia. Ilmeisesti tavoitteena on rakentaa Helsinki täyteen asuntoja, eikä lähiluontoa ja vapaa-ajan viettoa varten tarvitse jättää tilaa.

Mielestäni tiheät lähiöt tarvitsevat lähiluontoa, jonne pääsee kävellen. Herttoniemenrannan tuhannet asukkaat pääsevät historialliseen, ainutlaatuiseen Kivinokkaan kävellen muutamassa minuutissa. Myös Herttoniemestä, Kulosaaresta ja uudelta Kalasataman asuma-alueelta sinne pääsee helposti.

Kyselyn mukaan 29 prosenttia Kivinokan kävijöistä tulee Pohjois- ja Länsi-Helsingistä. Kivinokan kehittämistä virkistysalueena onkin syytä jatkaa.

Risto Rautavan tavoin voisi argumentoida, että Kaivopuisto on Helsingin parasta rakennusaluetta. Silti kukaan ei ehdota, että Kaivopuisto pitäisi jyrätä ja rakentaa tilalle asuntoja.

Salla Brunou
Herttoniemenranta, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat