Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sähköisiä sote-palveluita kehitetään parhaillaan

Mielipide
 
Minna Linsamo

Sipoon kunnanhallituksen puheenjohtaja Ari Oksanen toivoi (HS Mielipide 4. 5.), että digitaalisuus nostettaisiin keskiöön tulevaisuuden sote-ratkaisuja suunniteltaessa. Kun ikääntyneiden osuus väestöstä kasvaa jatkuvasti ja rersurssit ovat yhä tiukemmassa, sosiaali- ja terveydenhuollon sektori kaipaa kipeästi toiminnan tehostumista.

Monia kansallisia sähköisiä sosiaali- ja terveyspalveluja on jo otettu käyttöön: sähköiset reseptit ovat kattavasti Omakanta-palvelussa, omia terveystietoja pääsee tarkastelemaan verkosta yhä laajemmin ja reseptien uusintamahdollisuus lisätään Omakantaan tämän vuoden aikana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) koordinoi kansallisesti sähköisten sote-palvelujen kehittämistä osana valtiovarainministeriön Sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (Sade-ohjelma).

Vastedes sähköisten palvelujen kehitystyötä ohjaa sosiaali- ja terveysministeriön kansallinen Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia. Sade-hankkeen uusista kansallisista palveluista Mielenterveystalo, sähköinen palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä sekä THL:n sähköinen palautekysely ovat jo käytössä.

Kahdeksasta sairaanhoitopiiristä koostuvalla Hyvis-alueella kehitetään parhaillaan sähköistä ajanvarausta ja hoitoon hakeutumista. Lisäksi THL julkaisee vuoden 2015 aikana kaksi uutta valtakunnallista verkkopalvelua: Palveluvaaka.fi auttaa kansalaisia etsimään, vertailemaan ja arvioimaan palveluntuottajia, ja Omahoitopolut.fi tarjoaa testejä sekä luotettavaa tietoa oman terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen.

THL:n sähköiset palvelut tulevat kansalaisten, kuntien ja muiden toimijoiden käyttöön maksutta. Toiminnan tehostumisen varmistamiseksi on tärkeää, että sosiaali- ja terveysalan toimijat hyödyntävät kansallisten palveluiden mahdollisuuksia. Pitkällä aikavälillä yhtenäiset kansalliset ratkaisut tuovat merkittäviä kustannussäästöjä.

Minna Linsamo
hankepäällikkö, THL

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat