Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kirjallisuus näkyväksi lukiossa

Mielipide
 
Ritva Falck Päivi Pekanheimo

Helsingin Sanomat nosti (Kulttuuri 6. 5.) esille tärkeän ja ajankohtaisen asian: kaunokirjallisten teosten lukemisen tulevassa lukion opetussuunnitelmassa. Toimittaja Suvi Ahola totesi, että kokonaisteosten lukemisen on todettu auttavan päättelyssä ja ongelmanratkaisussa ja että muita ihmisiä ja kulttuureja oppii arvostamaan kaunokirjallisuutta lukemalla.

Opetusneuvos Minna Harmanen vastaa lukion äidinkielen ja kirjallisuuden osuudesta uudessa lukion opetussuunnitelmassa. Harmanen pitää lukemista kyllä tärkeänä, mutta hän jättää kuitenkin opettajan päätettäväksi sen, luetaanko kokonaisteoksia lukiossa vai ei. Jos kirjojen lukemista ei mainita selvästi opetussuunnitelmassa, kirjoja ei ole myöskään velvollisuus käsitellä.

Olemme lukiossamme luoneet eri oppiaineiden yhteisen ydinajatuksen: "Opi oivaltamaan olennainen." Äidinkielessä ja kirjallisuudessa olemme vuosia noudattaneet tätä tavoitetta esimerkiksi lukemalla monipuolisesti kauno- ja tietokirjallisuutta. Luulisi, että jo oppiaineen nimi "Äidinkieli ja kirjallisuus" velvoittaa lukemaan kokonaisteoksia!

Ritva Falck
Päivi Pekanheimo
äidinkielen ja kirjallisuuden lehtoreita
Luostarivuoren lukio, Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat