Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Äitien tuki toisilleen on korvaamatonta

Mielipide
 
Emma Saloranta Winiecki

Sekä Suomessa että asuinmaassani Yhdysvalloissa "äitisodat" keräävät huomiota lehdissä, blogeissa ja televisiossa. Äidit asetetaan toinen toisiaan vastaan milloin mistäkin syystä: imettäjät ja korvikeäidit, kotiäidit ja työssä käyvät äidit, helikopterivanhemmat ja vapaan kasvatuksen kannattajat. Äitejä houkutellaan riitelemään ja väittelemään, koska se myy ja kiinnostaa.

Mitä enemmän kyräilemme, sitä epävarmempia olemme omista valinnoistamme ja sitä enemmän haemme turvaa ja tukea oppaista, televisiosta, blogeista – ja tietysti tuotteista. Emme uskalla pyytää apua toinen toisiltamme, koska pelkäämme kritiikkiä ja arvostelua, vaikka lähes poikkeuksetta kukaan ei kritisoi omia valintojamme yhtä tiukasti kuin me itse.

Äitiys on pelottavaa. Se on arvaamatonta, uuvuttavaa, turhauttavaa ja joskus raivostuttavaakin, mutta samalla niin ihmeellistä ja upeaa, ettei moista kokemusta ymmärrä kukaan muu kuin toinen äiti. Vertaistuki on monelle äidille korvaamaton. Siksi onkin tärkeää, että näemme toinen toisemme ystävinä emmekä vihollisina. Meidän ei pidä kääntyä toisiamme vastaan vaan seisoa rinta rinnan.

Afrikkalaisen sanonnan mukaan lapsen kasvattamiseen tarvitaan kokonainen kylä. Se pitää paikkansa. Nykyisessä länsimaisessa kulttuurissa yhteisöllisyys on vain usein kateissa eikä kylää ole ympärillä. Monen oma perhe saattaa olla kaukana, yksinhuoltajuus yleistyy ja useat pariskunnat kasvattavat lapsiaan ilman sukulaisten tai muiden tuttujen tukea.

Me äidit voimme olla toinen toisillemme tuo kylä: tarjotaan apua silloin, kun toinen sitä tarvitsee ja jätetään turha toisten tuomitseminen ja kritisointi omaan arvoonsa.

Hyvää äitienpäivää!

Emma Saloranta Winiecki
viestintäjohtaja, Girls' Globe

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat