Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yliopisto yllyttää yrittämään

Mielipide
 
Tuija Pulkkinen

Jaakko Lyytinen kirjoitti (HS Merkintöjä 5. 5.) turhautuneesta yhdysvaltalaisesta yliopisto-opiskelijasta, jonka Thielin säätiö houkutteli keskeyttämään opiskelunsa tarjoamalla 100 000 dollaria unelmaprojektin toteuttamiseen. Lyytinen kysyi, onko suomalainenkin yliopistojärjestelmä jämähtänyt tuottamaan sopeutujia, vaikka maa kaipaisi säpinää ja yrittäjyyttä.

Yliopisto ja yrittäjyys eivät ole ristiriidassa, päinvastoin. Yliopistoissa innokkaat ja lahjakkaat nuoret kohtaavat alojensa parhaat asiantuntijat. Yliopisto tarjoaa tukea, rakenteita ja resursseja, nuoret ruokkivat toisiaan hyvien ideoiden tuottamisessa ja toteuttamisessa – ja ihmeitä alkaa tapahtua. Näin syntyy innovaatiokeskittymä. Monet opiskelijalähtöiset yrittäjyyshankkeet, kuten Startup Sauna ja opiskelijoiden voimannäyte Slush, luovat ennennäkemättömän upeaa muutosta suomalaiseen yrittäjyyskulttuuriin.

Rohkeutta ja innostusta voi myös opettaa. Esimerkiksi monialainen, jo neljälle mantereelle levinnyt, Aalto-yliopistossa kehitetty Design Factory tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden työskennellä poikkitieteellisissä ryhmissä yritysten käytännön ongelmien parissa. Tavoitteena on antaa kaikille opiskelijoillemme jonkinlainen kosketuspinta yrittäjyyteen opintojen aikana.

Aalto-yliopistoa ei tarvitse keskeyttää tehdäkseen jotain mielenkiintoista. Tarjoamme hyvät edellytykset yrittää yhdessä, ja siitä saa vieläpä opintopisteitä. Jos et usko, tule katsomaan: tuotekehityskurssimme gaalatapahtumassa toukokuun 22. päivänä esittelemme yritysprojektien uusimpia tuloksia.

Tuija Pulkkinen
vararehtori, Aalto-yliopisto

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat