Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ministereille on asetettava kovat vaatimukset

Mielipide
 
Seppo Salo

Näinä kriittisinä aikoina meidän on asetettava tuleville ministereille kovat vaatimukset. Heidän on oltava hyvämaineisia. Ministeriksi ei tule valita henkilöä, joka on saanut vankeus- tai yhteiskuntapalvelustuomion tai suuren sakkorangaistuksen.

Ministerillä on oltava hyvä yleissivistävä koulutus, vähintään toisen asteen opinnot. Hänen on hallittava erittäin hyvin suomen lisäksi ainakin yksi seuraavista kielistä: englanti, saksa tai ranska.

Ministerin on hallittava hyvin oman ministeriönsä toimiala. Hänellä pitää olla toimialalta 10–20 vuoden työkokemus, joista kymmenkunta vuotta johtotehtävissä. Näin hän on tasavertainen neuvottelija ministeriönsä virkamiesten sekä alan muiden toimijoiden, kuten yritysten ja etujärjestöjen, kanssa.

Ministerin tehtävä ei voi olla palkinto poliittisista ansioista, sukupuolesta tai asuinpaikkakunnasta. Nämä asiat tietenkin vaikuttavat, kun valitaan ministeri alan ammattilaisista.

Meiltä kaikilta vaaditaan paljon, jotta saamme Suomen nousuun. Siksi puolueiden on nyt valittava parhaat mahdolliset ihmiset ministereiksi.

Seppo Salo
Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat