Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Palveluverkon pidettävä huolta myös heikoimmista

Mielipide
 
Päivi Viro

Minna Linsamo Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksesta kirjoitti (HS 10. 5.) sähköisistä palveluista ja niiden laajentumisesta.

On hienoa, että mietitään eri tapoja kehittää ja tehostaa terveydenhuollon toimintaa. Sähköisten palvelujen avulla kansalainen voi saada apua ja tukea kotisohvaltaan käsin. Tämä kuitenkin toimii vain niille, jotka pitävät muutenkin huolta terveydestään.

Entä ne ihmiset, jotka eivät pysty tai osaa käyttää sähköisiä palveluita? Sähköisten palveluiden käyttö vaatii vahvaa tunnistautumista, joka tapahtuu usein verkkopankkitunnusten avulla. Kuinka käy niiden ihmisten, joilla ei ole tunnuksia? Palveluverkon on oltava sellainen, että se pitää huolta niistäkin, jotka eivät pidä mitään ääntä omasta puolestaan, eivät jaksa tai pysty siihen.

Kaikkien suomalaisten on saatava laadukasta terveydenhuoltoa myös sähköisten palveluiden aikakaudella. Sähköisten palveluiden kehittämisen ohella saisimme kustannustehokkuutta terveydenhuoltoon purkamalla turhaa byrokratiaa ja rakentamalla järjestelmä ihmistä varten. Palvelut tulee rakentaa huolella ja kaikki täytyy muistaa pitää mukana.

Päivi Viro
terveydenhoitaja, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat