Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Saksassa koulujen lomat jakautuvat tasaisesti

Mielipide
 
Riikka Sammalkorpi

Olen kuusivuotiaan ekaluokkalaisen äiti ja asun Saksassa Stuttgartin alueella. Vastauksena kouluneuvos Tapio Holopaisen kirjoitukseen lasten kesälomista (HS Mielipide 12.5.) haluan kertoa, miten kouluvuoden lomat on järjestetty täällä Saksassa.

Saksassa vanhemmilla on enintään 30 vuosilomapäivää vuodessa. Sen lisäksi ovat kirkolliset ja muut vapaapäivät. Koululaisilla on 60 lomapäivää vuodessa, mutta ne on jaoteltu kovin eri tavoin kuin Suomessa.

Kuluvana lukuvuonna pojallani on ollut seuraavat lomat: Koulu alkoi 20. syyskuuta ja lokakuun lopussa oli viikon syysloma. Joulun aikaan oli kahden viikon joululoma ja helmikuun puolivälissä viikon hiihtoloma. Pääsiäisenä oli kahden viikon pääsiäisloma. Helatorstain jälkeen on pitkä viikonloppu. Touko–kesäkuun vaihteessa on kahden viikon helluntailoma. Varsinainen kesäloma on runsaat kuusi viikkoa, heinäkuun lopusta syyskuun puoleenväliin.

Joululomaa lukuun ottamatta kaikkina loma-aikoina kouluissa on myös ohjattua kerhotoimintaa päivisin kello 14 asti.

Ekaluokkalaisen työssä käyvänä äitinä ymmärrän vaikeudet yhdistää lasten ja vanhempien lomat. Toisaalta näen myös väsyneen ekaluokkalaisen, joka on lomien saapuessa kovasti loman tarpeessa.

Riikka Sammalkorpi
Altdorf, Saksa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat