Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkä kesäloma on lapsen etu

Mielipide
 
Piia Collan

Tapio Holopainen kirjoitti (HS Mielipide 12.5.), että lapsille riittää kuuden viikon kesäloma. Perusteena tuntui olevan se, että aikuisilla olisi helpompaa, jos lasten lomat olisivat lyhyempiä.

Vanhempien osaan kuuluu joskus olla kovilla lasten edun takia. Aikuinen jaksaa vähemmällä levolla kuin lapsi.

Pitkä kesäloma ja lepo ovat lapsen etu. Koulutyö on raskasta. Aikuiset tuntuvat autuaasti unohtavan tämän.

Katsokaa uupuneita koululaisia. Alakouluikäisissäkin on jo kovin väsyneitä pikkuihmisiä, ja lukioissa uupuminen työtaakan alla on jo aivan yleistä.

On totta, että koulujen kesälomien pituus tuo suuria haasteita lastenhoidon järjestämiseen. Pitää muistaa, että ekaluokkalainen kotona on ihan eri asia kuin viidesluokkalainen.

Tulen aina puolustamaan lasten oikeutta kymmenen viikon kesälomaan. Lisäksi tarvitaan kokonainen viikko syyslomaa, pari päivää ei riitä.

On hyvin vaarallista, että tällaista lomien lyhentämistä esitetään. Jossain vaiheessa esitykset menevät vielä läpi, ja tuloksena on väsyneitä ja uupuneita lapsia. Saamme sukupolven, joka palaa loppuun ennen täysi-ikäisyyttään.

Pitäisikö lasten joustaa vain sen takia, että aikuiset eivät jaksa ja koska työmarkkinat niin vaativat? Jospa nyt oltaisiin aikuisia ja kannettaisiin aikuisen vastuu.

Piia Collan
lastenhoitaja, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat